Parafrazując:
- są maliny?
- są.
- jest czekolada?
- jest.
- no to deserek.
Składniki:
1 dojrzałe awokado
200 g gorzkiej czekolady
3/4 szklanki mleka z orzechów laskowych
(jeżeli ktoś ma uczulenie na orzechy może użyć mleka sojowego)
3 łyżki syropu klonowego
duuuużo malin
Przepis:
- Mleko lekko podgrzewamy, wsypujemy doń pokruszoną czekoladę i mieszamy tak długo, aż cała raczy się rozpuścić i z mlekiem połączyć.
- Awokado obieramy ze skórki, pozbywamy się pestki i miksujemy na bardzo bardzo gładką masę.
- Do awokado dolewamy czekoladę i syrop klonowy i wszystko razem ubijamy (końcówką jak na białka) na gładką, pulchną i jednolitą masę.
- Masę czekoladową przekładamy do pucharków i chłodzimy minimum dwie godziny.
- Przed podaniem dokładamy schłodzonych malin.
Czekolada i maliny to idealne połączenie!
OdpowiedzUsuńZapraszam również na moje słodkości bibimini.blogspot.com
Genialne... MAsz podobny klimat jak www.kcalmar.com . Tak mi się skojarzylo od razu....!!!
OdpowiedzUsuń