środa, 12 czerwca 2013

Mozzarella z sosem truskawkowym i świeżą miętą

Pyszny deser z niecodziennego połączenia. Delikatny ser mozzarella, słodkie truskawki, karmelowy cukier brązowy i ocet balsamiczny, a do tego świeżutka mięta.


Mozzarella z sosem truskawkowym i świeżą miętą





20 dg truskawek
1 kulka mozzarelli
1 i 1/2 łyżeczki octu balsamicznego
4 łyżeczki brązowego cukru
kilka listków świeżej mięty














- Truskawki dokładanie myjemy i obieramy z szypułek. Kroimy w małe kawałki. Doprawiamy cukrem i octem balsamicznym. Odstawiamy na chwilkę.
- Mozzarellę kroimy w kilkumilimetrowe paski i układamy na talerzu. Na mozzarelli układamy truskawki.
- Na koniec całość ozdabiamy świeżą miętą.
- Dla tych bardziej odważnych polecam posypać wszystko szczyptą świeżo mielonego pieprzu kolorowego.

Smacznego:)

Mozzarella z sosem truskawkowym i świeżą miętą


2 komentarze: