piątek, 8 sierpnia 2014

Sałatka z kolorowych pomidorów z marynowaną czerwoną cebulą

Bajecznie prosta i bajecznie smaczna. Nie ogranicza właściwie w niczym, bo wybieracie te pomidory, które najbardziej lubicie. Kochacie bawole serca, mogą być bawole serca, lubicie malinówki, a czemu nie, gustujecie w pomidorach koktajlowych, gruszkowych - pełna dowolność. Sekret smaku kryje się w naprawdę dojrzałych owocach pomidora i marynacie do czerwonej cebuli, która staje się delikatna, kwaskowata - czym genialnie podkreśla słodycz pełnych słońca pomidorów. Czym chata bogata? Pomidorami :)


Sałatka z kolorowych pomidorów




Kilka dowolnych pomidorów
1 czerwona cebula
sól
pieprz tłuczony
ocet jabłkowy
miód














- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Zalewamy 1 łyżeczką octu jabłkowego, 1/4 łyżeczki miodu, doprawiamy solą i pieprzem. Ostawiamy na 20 minut.
- Pomidory kroimy w dowolny - frywolny sposób. Nakładamy na nie zamarynowaną czerwoną cebulę (bez marynaty). Skrapiamy oliwą z oliwek.

Smacznego:)

Sałatka z kolorowych pomidorów

Sałatka z kolorowych pomidorów

Sałatka z kolorowych pomidorów

Sałatka z kolorowych pomidorów

Sałatka z kolorowych pomidorów

4 komentarze:

  1. Piękne kolory :) Za to właśnie kocham lato :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak kolorowo, że aż chce się zjeść taką sałatkę :) pychota

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie właśnie powinno być lato:) Kolorowe, na talerzu i nie tylko:)

    OdpowiedzUsuń