czwartek, 2 maja 2013

Grillowane pieczarki z bakłażanem i fetą

Dziś coś wegetariańskiego na grilla. Pyszne pieczarki brunatne z nadzieniem z bakłażana, cukinii, zielonej pietruszki i fety. Doprawione aromatycznym rozmarynem i chilli.


Grillowane pieczarki z bakłażanem i fetą

10-12 dużych pieczarek brunatnych
1 bakłażan
1 mała cukinia
por
rozmaryn
1 łyżka masła
sól
pęczek zielonej pietruszki
ser feta twardy
1 chilli












- Pieczarki myjemy i obieramy, odcinamy im ogonki.
- Bakłażana i cukinię kroimy w drobną kostkę, delikatnie solimy  i wykładamy na  średnio rozgrzaną patelnię.
- Por kroimy w drobne piórka i dokładamy na patelnię wraz z masłem i rozmarynem oraz posiekanym chilli. Smażymy około 5 minut. Pod koniec smażenia dokładamy posiekaną zieloną pietruszkę.
- Po tym czasie zdejmujemy z ognia i dokładamy fetę. Wszystko razem mieszamy. Nadzieniem wypełniamy kapelusze pieczarek.
- Smażymy na średniorozgrzanym grillu przez ok 10 minut. 

Smacznego:)


Grillowane pieczarki z bakłażanem i fetą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz