sobota, 28 grudnia 2013

Tatar śledziowy z chilli i czarną oliwką

Wyjątkowa propozycja na Sylwestrowy stół. Tatr w wydaniu rybnym z lekką nutą śródziemnomorską. Nasze śledzie ich oliwka i chilli. Polecam.


 
Tatar śledziowy z chilli i czarną oliwką




3-4 płaty śledzi po wiejsku
ok 15 marynowanych podgrzybków
1/2 czerwonego chilli
1/2 żółtego chilli
1 szalotka
20 czarnych oliwek
odrobina oleju rzepakowego
zielona pietruszka












- Wszystkie składniki po kolei siekamy drobno nożem. Kolejno dodajemy do miski. Na koniec doprawiamy odrobiną oliwy i soli. Warto odstawić na kilka godzin do lodówki, żeby nabrało mocy i smaku.

Smacznego:)

Tatar śledziowy z chilli i czarną oliwką
Tatar śledziowy z chilli i czarną oliwką


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz