wtorek, 9 czerwca 2015

Najprostszy biszkopt na świecie

Lato przybywaj! A wraz z latem przybywają owoce. Świeże, pachnące i cudowne. Nie ma to jak biszkopt ze świeżymi owocami. Skłoniło mnie to do podzielenia się z wami moim przepisem na najprostszy biszkopt. Wystarczy 5 minut miksowania i mamy cudowny, puszysty i bardzo smaczny biszkopt. Z powodzeniem może być podstawą ciasta z owocami lub kremem, tortu urodzinowego, sprawdzi się rewelacyjnie przy przygotowywaniu angielskiego trifle.




Najprostszy biszkopt na świecie


Składniki:

3 jajka
3/4 szkl cukru
3/4 szkl mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Najprostszy biszkopt na świecie

Przepis:

- Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dosypujemy suche składniki i dokładnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę lub tortownicę i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 C. 

Smacznego:) 

Najprostszy biszkopt na świecie

2 komentarze:

  1. Nie tylko najprostszy, ale i najładniejszy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo :) Przepis prosty a efekt za każdym razem idealny :)

      Usuń