niedziela, 6 września 2015

Smoothie gruszkowo imbirowe

Połączenie gruszki i imbiru odkryłam dzięki tarcie Gordona Ramsaya. Zatęskniłam za tym smakiem dziś rano, a że w lodówce już stygła szarlotka, to postanowiłam wykorzystać połączenie na śniadanie. Powstało pyszne, gęste smoothie, słodkie i ostro kwaśne. 



Składniki:

1 gruszka miękka - mocno dojrzała
1/2 szkl soku jabłkowego świeżego
1/2 szkl wody
1 cm świeżego imbiru

Przepis:

- Gruszkę dokładnie myjemy, obieramy i pozbywamy się gniazd nasiennych. Kroimy w mniejsze części i wkładamy do blendera. Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Dodajemy do gruszki. Wlewamy sok i wodę i wszystko miksujemy na gładką masę. 

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz