środa, 13 lutego 2013

Sałatka z awokado i roszponki

sałatka z awokado i roszponki

1 awokado
1 łyżeczka soku z limonki
kolorowe świeże ostre papryczki
(zielone, żółte, czerwone)
1/2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka oliwy z oliwek


2 garście roszponki
10 pomidorków koktajlowych
1 biała papryka
1/2 czerwonej cebuli










- do miseczki wsypujemy cukier, zalewamy go sokiem z limonki i oliwą z oliwek, mieszamy aż się rozpuści
- ostre papryczki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do dressingu, doprawiamy odrobiną soli i kolorowego pieprzu
- awokado obieramy i kroimy w drobną kostkę, wkładamy do miski z dressingiem i delikatnie mieszamy, aby dressing pokrył awokado
- na talerz wykładamy umytą i odsączoną roszponkę
- pomidorki koktajlowe kroimy na pół i układamy na roszponce
- białą paprykę i czerwoną cebulę kroimy w półksiężyce i układamy na talerzu
- następnie układamy awokado i całość polewamy pozostałym dressingiem

Smacznego:)

sałatka z awokado i roszponki

sałatka z awokado i roszponki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz