pasta kanapkowa z makreli |
1 czerwona cebula
1 pęczek zielonej pietruszki
1 świeże chilli
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
- makrelę trzeba oddzielić od skóry oraz ości i rozdrobnić widelcem
- czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę
- siekamy pęczek zielonej pietruszki
- papryczkę chilli kroimy bardzo drobno
- do miski wkładamy makrelę, cebulę, pietruszkę i chilli
- dodajemy łyżkę stołową majonezu i łyżeczkę do herbaty musztardy (raczej ostrej)
- doprawiamy solą i kolorowym pieprzem
Pasta najlepiej smakuje na małych kromka razowego pieczywa, ale każda forma jej spożywania jest wysoce dozwolona :)
Smacznego:)
pasta kanapkowa z makreli |
pasta kanapkowa z makreli |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz