środa, 13 lutego 2013

Ostra pasta kanapkowa z makreli

pasta kanapkowa z makreli
1 makrela
1 czerwona cebula
1 pęczek zielonej pietruszki
1 świeże chilli
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy



















- makrelę trzeba oddzielić od skóry oraz ości i rozdrobnić widelcem
- czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę
- siekamy pęczek zielonej pietruszki
- papryczkę chilli kroimy bardzo drobno
- do miski wkładamy makrelę, cebulę, pietruszkę i chilli
- dodajemy łyżkę stołową majonezu i łyżeczkę do herbaty musztardy (raczej ostrej)
- doprawiamy solą i kolorowym pieprzem

Pasta najlepiej smakuje na małych kromka razowego pieczywa, ale każda forma jej spożywania jest wysoce dozwolona :)

Smacznego:)

pasta kanapkowa z makreli

pasta kanapkowa z makreli

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz