czwartek, 11 kwietnia 2013

Zielona pasta kanapkowa

Zielona pasta kanapkowa - pełna ziół i zdrowia. Wędzona makrela, awokado zamiast majonezu i morze szczypiorku, koperku i natki pietruszki, odrobina musztardy, soku z limonki i szczypta pieprzu. Wszystko podane na ulubionym pieczywie lub grzankach. Pychota!



Zielona pasta kanapkowa


1 wędzona makrela

1 dojrzałe awokado
1/2 limonki
pęczek koperku
pęczek pietruszki
pęczek szczypiorku
1/2 łyżeczki musztardy
sól i pieprz do smaku








- Makrelę obieramy ze skóry i ości, wkładamy do miski. Do tej samej miski dodajemy obrane i wydrążone awokado.
- Pietruszkę, szczypiorek i koperek siekamy drobno. Dosypujemy do awokado i makreli. Całość skrapiamy sokiem z limonki, dodajemy musztardę oraz sól i pieprz. Mieszamy widelcem na jednolitą masę.

Smacznego:)

Zielona pasta kanapkowa

1 komentarz: