Szparagi dobre na każdą porę dnia. Nie wymagają zbyt wielkiego wysiłku, ani skomplikowanych przepisów, czy przygotowań. Te białe najlepiej smakują z bułką tartą i masłem. Naprawdę, za wyjątkiem odrobiny soli, niczego więcej im nie trzeba. I w takim wydaniu wylądowały na moim stole.
Szparagi jak kalafior |
pęczek białych szparagów
2 łyżki bułki tartej
1/2 łyżki masła
1/2 łyżki oliwy
szczypta soli
- Szparagi płuczemy, odcinamy zdrewniałe końcówki i obieramy je. Wkładamy do osolonej wody i gotujemy około 15 - 20 minut.
- W rondelku roztapiamy masło z oliwą. Dokładamy bułkę tartą i smażymy do momentu, aż bułka zbrązowieje. Odrobinę solimy.
- Ugotowane i odcedzone szparagi polewamy bułką z masełkiem.
Smacznego:)
Szparagi jak kalafior |
Smakowicie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńteż tak czasami robię :)
OdpowiedzUsuń