sobota, 15 lutego 2014

Spaghetti z pulpecikami

- Tradycyjne? 
- Chyba tak, bo z pomidorami, makaronem. 
- Klasyczne? 
- Zdecydowanie, bo z oregano, czosnkiem. 
- Smaczne? 
- Jak najbardziej, bo klasyczne i tradycyjne, bez udziwnień. 
- Szybkie? 
- Bez dwóch zdań - wymieszać, usmażyć, poddusić, osolić, ugotować. 
- Jednym słowem?
- polecam:)

Spaghetti z pulpecikami








500 g mielonej wieprzowiny (ja wybieram łopatkę)
4 ząbki czosnku
3 łyżeczki suszonego oregano
300 ml passata
sól
pieprz
chilli










- Mięso doprawiamy solą, 2 posiekanymi ząbkami czosnku, 1 łyżeczką oregano, szczyptą pieprzu. Wyrabiamy i lepimy pulpeciki.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej pulpeciki, do momentu, w którym będą rumiane. Następnie zalewamy je passatą, odrobiną wody. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i posiekanym chilli. Dusimy na wolnym ogniu przez około 40 minut. Podajemy z makaronem lub świeżym pszennym pieczywem.

Smacznego:)

Spaghetti z pulpecikami

Spaghetti z pulpecikami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz