- Chyba tak, bo z pomidorami, makaronem.
- Klasyczne?
- Zdecydowanie, bo z oregano, czosnkiem.
- Smaczne?
- Jak najbardziej, bo klasyczne i tradycyjne, bez udziwnień.
- Szybkie?
- Bez dwóch zdań - wymieszać, usmażyć, poddusić, osolić, ugotować.
- Jednym słowem?
- polecam:)
Spaghetti z pulpecikami |
500 g mielonej wieprzowiny (ja wybieram łopatkę)
4 ząbki czosnku
3 łyżeczki suszonego oregano
300 ml passata
sól
pieprz
chilli
- Mięso doprawiamy solą, 2 posiekanymi ząbkami czosnku, 1 łyżeczką oregano, szczyptą pieprzu. Wyrabiamy i lepimy pulpeciki.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej pulpeciki, do momentu, w którym będą rumiane. Następnie zalewamy je passatą, odrobiną wody. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i posiekanym chilli. Dusimy na wolnym ogniu przez około 40 minut. Podajemy z makaronem lub świeżym pszennym pieczywem.
Smacznego:)
Spaghetti z pulpecikami |
Spaghetti z pulpecikami |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz