poniedziałek, 9 czerwca 2014

Mint oreo cheesecake

 Bez jakichkolwiek wątpliwości wszyscy wiemy, że mięta, oreo i ser równa się przepyszny sernik. Mój jest na zimno, nie wymaga pieczenia, gotowania, kombinowania i wielu godzin ciężkiej pracy, a co najważniejsze jego miętowy smak pochodzi ze świeżej mięty, a nie z chemicznych mieszanek. Cudownie lekka polewa czekoladowa nadaje sernikowi charakteru. Serdecznie polecam jako niezwykle orzeźwiający deser w upalne dni.

 
With out any doubts We all know that mint oreo and cheese  equals  to  delicious cheesecake. My cheesecake is cold, it does not require baking, stewing, combining and many hours of work, and most importantly mint flavor is obtained not by chemical mixes, but with fresh mint. A wonderful delight chocolate coating adds that cheesecake a character. I reccomend this dish as unusual refreshment on hot days.
 
 
 
 
 
 
1 kg mielonego twarożku
4 garście świeżej mięty
1/2 szkl cukru pudru
1 olejek waniliowy
3 łyżki żelatyny
 
400 g ciastek oreo
150 g masła
 
150 g czekolady
2 łyżki mleka
 
 
 
 
 
 
 
 
Miętę dokładnie płuczemy i mielimy wraz z cukrem pudrem i olejkiem waniliowym gładką papkę. 
- Ser przekładamy do miski i mieszamy dokładnie z miętą.
- Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody i powoli dolewamy do twarożku z miętą.
- Ciasta kruszymy do blendera i miksujemy do konsystencji mokrego piasku. Następnie wlewamy stopione masło. Dokładnie mieszamy, masą wykładamy blaszkę, a następnie wkładamy ją do lodówki na 15 minut. 
- Na gotowy spód z oreo wylewamy masę serową i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
- Przed upływam trzech godziny roztapiamy czekoladę z mlekiem i odrobinę studzimy. Wyjmujemy sernik z lodówki, wylewamy na niego polewę i wstawiamy do lodówki na całą noc. 

Smacznego:) 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz