czwartek, 8 stycznia 2015

Pasta z wędzonego pstrąga

Delikatna pasta z wędzonego pstrąga, gotowanego jajka i żółtego chilli. Bardzo szybka w przygotowaniu i bardzo pyszna. Wędzony pstrąg jest aksamitny i mniej tłusty niż łosoś, jajko stanowi mocną podstawę a odrobina soku z cytryny i chilli przełamuje monotonię. Idealna do razowego chleba.


Pasta z wędzonego pstrąga






2  jajka
50 g filetu z wędzonego pstrąga
1/2 żółtego świeżego chilli
1/4 łyżeczki soku z cytryny
sól
1 łyżeczka majonezu











- Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Przekroić na pół i włożyć do miski. Dodać rozdrobniony filet z pstrąga, sok z cytryny, sól, posiekane chilli i majonez. Delikatnie wymieszać widelce, rozdrabniając jednocześnie jajko.
- Jeżeli chcemy, aby pasta była aksamitnie gładka możemy wszystkie składniki włożyć do melaksera.


Smacznego:)



Pasta z wędzonego pstrąga

Pasta z wędzonego pstrąga

Pasta z wędzonego pstrąga

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz