Idealne roladki, które można z powodzeniem przygotować dzień wcześniej. Pyszna szynka, delikatny twarożek i morze ziół. Idealnie się sprawdza w trakcie przyjęć, gdyż można przygotować porcje na jeden kęs.
Roladki z szynki z ziołowym nadzieniem |
5-6 plasterków szynki
250 g twarożku chudego
2 łyżki majonezu
pęczek koperku
pęczek szczypiorku
pęczek natki pietruszki
sól i pieprz
- Zioła siekamy drobno i mieszamy z serkiem oraz majonezem.
- Na folii spożywczej układamy plasterki szynki, tak aby zachodziły na siebie końcówkami. Na szynce rozsmarowujemy cienką warstwę serka z ziołami. Zawijamy w rulonik, zamykamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
- Kroimy na dowolne kawałki. Przystrajamy świeżymi ziołami.
Smacznego:)
Roladki z szynki z ziołowym nadzieniem |
Roladki z szynki z ziołowym nadzieniem |
Roladki z szynki z ziołowym nadzieniem |
Bardzo mi się spodobały te roladki, na pewno wykorzystam przepis :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę i zapraszam ponownie
Usuń