wtorek, 13 stycznia 2015

Roladki z szynki z ziołowym nadzieniem

Idealne roladki, które można z powodzeniem przygotować dzień wcześniej. Pyszna szynka, delikatny twarożek i morze ziół. Idealnie się sprawdza w trakcie przyjęć, gdyż można przygotować porcje na jeden kęs. 



Roladki z szynki z ziołowym nadzieniem





5-6 plasterków szynki
250 g twarożku chudego
2 łyżki majonezu
pęczek koperku
pęczek szczypiorku
pęczek natki pietruszki
sól i pieprz












- Zioła siekamy drobno i mieszamy z serkiem oraz majonezem.
- Na folii spożywczej układamy plasterki szynki, tak aby zachodziły na siebie końcówkami. Na szynce rozsmarowujemy cienką warstwę serka z ziołami. Zawijamy w rulonik, zamykamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
- Kroimy na dowolne kawałki. Przystrajamy świeżymi ziołami.

Smacznego:)


Roladki z szynki z ziołowym nadzieniem

Roladki z szynki z ziołowym nadzieniem

Roladki z szynki z ziołowym nadzieniem

2 komentarze:

  1. Bardzo mi się spodobały te roladki, na pewno wykorzystam przepis :)

    OdpowiedzUsuń