Lubicie bób? A lubicie chleb? A pasty warzywne do chleba lubicie? Jeżeli na wszystkie z powyższych pytań odpowiedź brzmiała "tak" "oczywiście" "bez wątpienia", to zapraszam na dzisiejszy wpis. Jeżeli macie jakiekolwiek wątpliwości, zaryzykujcie, a nie pożałujecie. Pasta jest pyszna, lekka, wymaga niewielu składników i tylko odrobiny zachodu.
Składniki:
400 g świeżego bobu
sól
pieprz
oliwa z oliwek
skórka z cytryny
Przepis:
- Bób gotujemy we wrzątku do miękkości, hartujemy go zimną wodą i pieczołowicie obieramy ze skórki.
- Do obranego bobu dodajemy sól, pieprz, 1 łyżkę oliwy z oliwek i skórkę otartą z połowy cytryny, całość blendujemy i jemy :)
- Pastę śmiało można przechować przez dwa dni w lodówce.
Smacznego :)
i super :) na śniadanie i podjadanie ;)
OdpowiedzUsuń