niedziela, 3 lutego 2013

Kiszona kapusta trochę inaczej

Kapusta kiszona inaczej
500 g kiszonej kapusty
1 pęczek natki pietruszki
1 pęczek szczypiorku
2 łyżeczki płatków chilli
4 łyżki miodu
2 łyżki oleju rzepakowego








- kiszoną kapustę szatkujemy na drobno, rozgrzewamy patelnię i wlewamy olej, a następnie wsypujemy kapustę
- kapustę kiszoną przesmażamy do miękkości
- pod koniec smażenia dodajemy, w pierwszej kolejności, płatki chilli, następnie natkę pietruszki i szczypiorek
- na samym końcu zmniejszamy temperaturę i dodajemy miód, mieszamy, aby miód się rozpuścił i oddał smak, ale nie smażymy za długo, żeby się nie karmelizował. 

Kapusta idealnie nadaje się jako samodzielne danie, jak również jako nadzienie do mięs lub pierogów. 


Smacznego:)

Kapusta kiszona inaczej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz