sobota, 9 lutego 2013

Ostra zupa z kiszonych ogórków

500 g kiszonych ogórków
1/2 szkl wody spod ogórków
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
por
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
2 papryczki chilli
4 litry wody
500 g łopatki wieprzowej
sól/pieprz do smaku







- garnka z wodą wrzucamy obraną marchewkę, pietruszkę, seler, por, mięso, liście laurowe, ziele angielskie, chilli, ustawiamy na wolnym ogniu i gotujemy do miękkości
- pod koniec gotowania doprawiamy łyżką soli i pieprzem
- wyjmujemy warzywa i mięso
- ogórki kiszone ścieramy na grubej tarce i dodajemy do wywaru, a następnie wlewamy wodę spod ogórków
- wszystkie warzywa z wywaru ścieramy na grubej tarce i również wrzucamy do zupy
- na koniec kroimy mięso na drobne kawałki i dodajemy
- gotujemy razem około 20 minut
- doprawiamy pieprzem i solą

Smacznego:)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz