piątek, 31 maja 2013

Grillowana papryka z fetą i miętowym sosem

Na grillu nie tylko mięso pysznie się smaży. Ja dziś polecam żółtą paprykę z serem feta i sosem miętowym. Delikatna papryka o słodkim smaku, słona feta, ostry i wyrazisty sos na bazie oliwy z oliwek, octu balsamicznego i świeżej mięty.

Grillowana papryka z fetą i miętowym sosem






1 żółtka papryka
100 g sera feta
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
szczypta soli
2 ząbki czosnku
garść świeżej mięty












- Paprykę dokładnie myjemy i kroimy na części. Układamy na grillu na niewielkim ogniu i smażymy, do momentu w którym złapie lekki brązowy kolor.
- Fetę kroimy w plasterki i układamy na ugrillowanej papryce.
- W miseczce mieszamy oliwę z oliwek i ocet balsamiczny, dodajemy do nich przeciśnięte przez prasę ząbki czosnku i posiekaną drobno miętę. Wszystko odrobinę soli.
- Gotowym sosem podlewamy wciąż ciepłe papryki.

Smacznego:)

Grillowana papryka z fetą i miętowym sosem

2 komentarze:

  1. mmm.. już czuję jakie smakowite i pachnące!

    OdpowiedzUsuń
  2. świetna przekąska z grilla :) przy najbliższej okazji wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń