piątek, 21 listopada 2014

Bruschetta z pastą z bobu i czarnej rzepy

Chrupiące pszenne pieczywo (wiem, że niezdrowe - więc, kto woli zdrowe niech weźmie razowe), oliwa z oliwek, słodki bób, ostra czarna rzepa i limonka - to musi się udać. I udało się.


Bruschetta z pastą z bobu i czarnej rzepy






1 bagietka
300 g zielonego bobu
2 czarne rzepy
oliwa z oliwek
sól
limonka













- Bób wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez 10 minut. Następnie wyciągamy i zalewamy bardzo zimną wodą.
- Jedną rzepę ścieramy na tarce o małych oczkach, drugą kroimy w drobną kostkę, solimy i podsmażamy przez 10 minut na oliwie z oliwek.
- Do blendera wkładamy bób, obie rzepy, doprawiamy solą i sokiem z limonki. Miksujemy na masę. Nie musi być do końca gładka.
- Bagietkę kroimy na małe kromki i obsmażamy na patelni, na złoty kolor. Pastę nakładamy na ciepłe kromki i posypujemy skórką otartą z limonki.

Smacznego:)

Bruschetta z pastą z bobu i czarnej rzepy

Bruschetta z pastą z bobu i czarnej rzepy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz