piątek, 21 listopada 2014

Zielona kanapka z karmelinowaną na miodzie czarną rzepą

Gramy w zielone? Ze mną zawsze i wszędzie. Więc nic dziwnego, że i w kanapce powinno się znaleźć coś zielonego. Jak dla mnie sałata rzymska, avocado, ogórek i limonka, a do tego karmelizowana miodem czarna rzepa. Pychota :)


Zielona kanapka z karmelinowaną na miodzie czarną rzepą





1 czarna rzepa
1 długi ogórek
1 avocado
1 sałata rzymska
1 limoka
sól
1 łyżka miodu
2 bagietki










- Rozgrzewamy patelnię, wlewamy na nią łyżkę miodu, podgrzewamy, a następnie nakładamy pokrojoną w cienkie plasterki czarną rzepę i smażymy póki rzepa nie złapie lekko brązowego koloru.
- Ogórek i avocado, obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
- Bagietki przekrawamy na pół. Na spodzie układamy sałatę, następnie ogórka i rzepę. Na koniec kładziemy avocado. Solimy i skrapiamy sokiem z limonki. Przykrywamy drugą połową bagietki i przecinamy na mniejsze części. Dobrze jest je czymś spiąć, lub owinąć papierem.

Smacznego:)

Zielona kanapka z karmelinowaną na miodzie czarną rzepą

Zielona kanapka z karmelinowaną na miodzie czarną rzepą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz