Ostry bulion orientalny |
1 pietruszka
1 por
1/2 selera
kilka skrzydełek z kurczaka
sól
(lub to wszystko co powyżej możemy zastąpić gotowym bulionem drobiowym)
2 papryczki chilli
3 cm imbiru
2 ząbki czosnku
1 łyżka sosu sojowego
- z warzyw i kurczaka przygotowujemy wywar - najpierw do zimnej wody wkładamy umyte i osuszone skrzydełka z kurczaka, gdy się zagotuje dodajemy obrane warzywa i solimy, gotujemy długo na wolnym ogniu
- kiedy wywar będzie gotowy wyciągamy mięso i warzywa, dodajemy posiekaną papryczkę chilli, pocięty na kawałki czosnek i ścieramy imbir, na koniec wlewamy łyżkę sosu sojowego
- całość gotujemy jeszcze 30 - 40 minut
- warzywa z wywaru możemy pokroić i wyłożyć na talerz, podobnie możemy postąpić z mięsem
- idealnie będzie pasował razowy makaron chiński
- ale czysty bulion jest równie smaczny i będzie idealny na kłopoty zdrowotne
Życzę smacznego i dużo zdrowia:)
Ostry bulion orientalny |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz