Pyszny fasolowy gulasz z kurzymi żołądkami i wędzonym boczkiem. Aromatyczny i sycący.
Fasolowy gulasz z pomidorami |
300 g fasoli duży Jaś
400 g żołądków kurzych
300 g wędzonego boczku
1 cebula
2 łyżki majeranku
1 łyżeczka pieprzu cayen
szczypta czarnego pieprzu
1 kg pomidorów
2 łyżki koncentratu pomidorowego
- Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc.
- Na drugi dzień odsączamy, zalewamy świeżą wodą, solimy i wstawiamy na średni gaz.
- Kiedy fasola będzie na wpół miękka dodajemy pokrojone żołądki, majeranek i czarny pieprz.
- Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę oraz wędzony boczek. Kiedy się zrumienią, na patelnię dokładamy pokrojone w kostkę pomidory. Smażymy jeszcze 5-7 minut i przelewamy do fasoli. Doprawiamy pieprzem cayen oraz koncentratem pomidorowy.
- Gotuje do momentu, w którym płyn odparuje i gulasz zacznie gęstnieć.
Smacznego:)
Fasolowy gulasz z pomidorami |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz