Najlepsze Buffalo hot wings zjeść można oczywiście w Colorado w Stanach Zjednoczonych, ale jeżeli najdzie nas ochota na niezbyt zdrową przekąskę możemy przygotować je w domu. Pomijając fakt ich kaloryczności, przyjrzyjmy się ich smakowi i prostocie przygotowania. Potrzebujemy tylko masła, bardzo ostrego sosu z papryczek i odrobiny soli, no nie zapominajmy o skrzydełkach. Są delikatne, przyjemnie lepkie i smakują zabójczo. Choć raz musicie ich spróbować. A oszukując samych siebie upieczcie je w piekarniku, a nie na głębokim tłuszczu - przynajmniej w ten sposób zaoszczędzicie odrobinę kalorii.
Buffalo hot wings |
2,5 kg skrzydełek z kurczaka
6 łyżek masła
1/2 kubka ostrego sosu
sól
- Skrzydełka dokładanie myjemy i oczyszczamy. Kroimy na trzy części. Lotkę odkładamy na bok.
- Doprawiamy pokrojonego kurczaka solą i ostrym sosem. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
- Masło roztapiamy i mieszamy z kurczakiem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 45 minut.
- Skrzydełka pięknie skarmelizują, bo do ostrych sosów zazwyczaj dodawany jest cukier.
- Pozostaną jednak delikatne, dzięki dodatkowi masła.
- Podajemy z sosem z niebieskiego sera i selerem naciowym.
Smacznego:)
Buffalo hot wings |
Buffalo hot wings |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz