Włoskie nuggets'y |
300 g mięsa z kurczaka
(mogą być udka, mogą być piersi)
4 łyżki parmezanu
10 łyżek bułki tartej (może być razowa)
1 łyżka oregano
sól
pieprz
2 ząbki czosnku
2 jajka
- kurczaka dzielimy na małe kawałki, takie na jeden kęs i doprawiamy pieprzem i solą
- bułkę tartą mieszamy z parmezanem, rozgniecionym czosnkiem, oregano i odrobiną soli
- jajko roztrzepujemy
- każdy kawałek kurczaka moczymy w jajku i obtaczamy w panierce
- smażymy na średnim ogniu, aż się zrumienią z obu stron
Panierka, którą proponuję nie jest trwała, więc nie polecam robienia jej w większej ilości. Jeśli jednak zostanie, to na drugi dzień można z powodzenie wykorzystać ją np. do ryby.
Smacznego:)
Włoskie nuggets'y |
Włoskie nuggets'y |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz