środa, 15 maja 2013

Żytnie tosty z białymi szparagami i camembertem

Żytni chleb razowy pokrojony w kilkumilimetrowe kromki, śmietankowe masło, blanszowane białe szparagi i rozpływający się ser camembert. Oto przepis na idealne majowe śniadanie:)

Żytnie tosty z białymi szparagami i camembertem






Chleb żytni razowy
białe szparagi
camembert
masło śmietankowe
sól














- Chleb kroimy na 2-3 milimetrowe kromki. Kromki delikatnie smarujemy masłem.
- Białe szparagi łamiemy w miejscu zdrewniałym, obieramy i wkładamy do wrzącej osolonej wody na 2-3 minuty. Po tym czasie wyciągamy je i wkładamy do ziemnej wody najlepiej z lodem. 
- Szparagi układamy na posmarowanych masłem kromkach i przykrywamy pokrojonym w plastry camembertem. 
- Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 10 minut. 

Smacznego:)

Żytnie tosty z białymi szparagami i camembertem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz