Żytni chleb razowy pokrojony w kilkumilimetrowe kromki, śmietankowe masło, blanszowane białe szparagi i rozpływający się ser camembert. Oto przepis na idealne majowe śniadanie:)
Żytnie tosty z białymi szparagami i camembertem |
Chleb żytni razowy
białe szparagi
camembert
masło śmietankowe
sól
- Chleb kroimy na 2-3 milimetrowe kromki. Kromki delikatnie smarujemy masłem.
- Białe szparagi łamiemy w miejscu zdrewniałym, obieramy i wkładamy do wrzącej osolonej wody na 2-3 minuty. Po tym czasie wyciągamy je i wkładamy do ziemnej wody najlepiej z lodem.
- Szparagi układamy na posmarowanych masłem kromkach i przykrywamy pokrojonym w plastry camembertem.
- Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 10 minut.
Smacznego:)
Żytnie tosty z białymi szparagami i camembertem |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz