Spaghetti - to najprostsze |
100 g makaronu spaghetti
100 g boczku surowego wędzonego
1 szalotka
1 ząbek czosnku
1 chilli
3-4 fileciki anchois
sól
pieprz
zielona pietruszka
- Nastawiamy wodę na makaron. Jak zacznie wrzeć lekko ją solimy i wkładamy do niej makaron.
- Na zimnej patelni kładziemy pokrojony w kostkę boczek i smażymy chwilę.
- Następnie dokładamy posiekaną szalotkę oraz czosnek i fileciki anchois.Smażymy około 2-3 minut. Doprawiamy pieprzem, solą i chilli.
- Makaron odcedzamy i przekładamy na patelnię z sosem. Dolewamy 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu i po minucie wyłączamy gaz. Wszystko posypujemy zieloną pietruszką i dokładnie mieszamy.
Smacznego:)
Spaghetti - to najprostsze |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz