środa, 12 lutego 2014

Golonka w aromatycznym bulionie

Golonka nie wzbudza oczywistego entuzjazmu u wielu osób, ale jak już uda nam się znaleźć tą przednią, nie za dużą i nie za tłustą to można z niej wyczarować coś wyjątkowo pysznego. Dziś przepis na golonkę, której nie trzeba peklować, marynować, faszerować, ani nic z podobnych rzeczy. Łatwy i bardzo smaczny sposób na niecodzienne danie.


Golonka w aromatycznym bulionie



3 przednie golonki
1 łyżeczka grubej soli
1 łyżeczka pieprzu kolorowego
1 łyżeczka papryki
3 ząbki czosnku
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
2 małe cebule
liść laurowy
ziele angielskie










- Mięso dokładnie płuczemy, warzywa obieramy i całość wraz z przyprawami zalewamy zimną wodą. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu  przez około 3-4 godziny.
- Efekt końcowy jest piorunujący. Rozpływające się, delikatne mięso w wyjątkowo aromatycznym bulionie.

Golonka w aromatycznym bulionie

Golonka w aromatycznym bulionie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz