Pyszny krem czekoladowy, pełen witamin, mikroelementów i zdrowych tłuszczów. Bez zbędnej chemii i udziwnień, bez utwardzaczy, bez barwników czy konserwantów, bez zapychaczy żył. Tylko zdrowie i jeszcze raz zdrowie. Przepis opiera się na czterech składnikach i nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych ani drogiego sprzętu. Sprytniejszym wystarczy miska i widelec, dla ułatwienia można użyć blendera. Sprawdza się w diecie dzieci, a i dorośli przecież mają czasami ochotę na coś słodkiego. Kiedy najdzie was ochota na małe conieco spróbujcie tego kremu, pyszny zwłaszcza z truskawkami.
Składniki:
1 avocado
2 bardzo dojrzałe banany
4 łyżki kakao w proszku
1 łyżka miodu (dla wyjątkowych łasuchów)
Przepis:
- Avocado przecinamy na pół, pozbywamy się pestki i wydrążamy miąższ. Banany obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części, dodajemy do avocado. Dosypujemy kakao oraz dokładamy miód. Wszystko razem mieszamy lub blendujemy na gładką masę.
Krem z powodzeniem można wykorzystać do naleśników, racuchów, ciast czy tortów. Po włożeniu do lodówki tężeje. Świetnie smakuje z dodatkiem orzechów lub wiśni z alkoholem :)
Smacznego :)
Wspanialy i zdrowy :)
OdpowiedzUsuńWyjątkowo smaczny :)
Usuńznam i robię :) pychota
OdpowiedzUsuńa próbowałaś może wersji z roztopioną czekoladą 70 % ?
UsuńUwielbiam <3 Z orzechami smakuje najlepiej.
OdpowiedzUsuńTak orzechy sprawdzają się tu znakomicie :)
UsuńPrezentuje sie pysznie
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com
Dziękuję i zapraszam do spróbowania :) Jest pyszny
Usuńi kolejny dowód na to, że zdrowe desery też mogą być obłędnie pyszne!
OdpowiedzUsuńZniknął w mgnieniu oka i bardzo smakował dzieciom. A ile było frajdy przez miksowaniu i wydrążaniu awokado :) Zdecydowanie zdrowe desery górą :)
Usuń