poniedziałek, 14 września 2015

Stir-fry z kurczaka i kolorowych papryk

Nie lubicie stać nad garami. Szybki obiad to dla was marzenie. Lubicie nutę azjatycką w waszej kuchni, a do tego kochacie jak jedzenie kipi kolorami. Oto danie dla was. Wystarczy wszystko posiekać, podsmażyć i wymieszać. Z zegarkiem w ręku zajmie wam to 20 minut.




Składniki:

200 g piersi z kurczaka
kolorowe papryki, im więcej kolorów tym lepiej
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka sosu ostrygowego
2 cm imbiru
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka octu ryżowego
1 łyżeczka miodu
1 chilli




Przepis:

- Kurczaka i paprykę kroimy w drobne kawałeczki.
- W woku rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy kurczaka, smażymy 5-7 minut i dodajemy papryki (również posiekane chilli). Doprawiamy sosami i miodem. Na tarce ścieramy imbir i czosnek. Po 5 minutach próbujemy i doprawiamy solą do smaku. 

Smacznego :) 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz