Ostra, dobra na kolację i na obiad. Pożywna i sycąca, idelana na przyjęcie i na kolację we dwoje. Do tego prosta i szybka.
Potrzebujemy:
100 g mozzarelli
200 g mięsa z indyka (może być pierś lub filet z udźca)
czerwona papryka
zielone części pory
marynata do mięsa:
sól, pieprz, czosnek, estragon.
dressing:
kilka ząbków czosnku
sól
chilli
sos z limonki
oliwa z oliwek
Mięso kroimy na płatki grubości kilku milimetrów, marynujemy ok 30 minut, następnie obsmażamy na złoty kolor.
Paprykę kroimy w niedługie cieniutkie paseczki, zielone części pory podobnie.
Dressing to kwestia kilku chwil. Zgniatamy lub ścieramy czosnek, posypujemy go solą i ugniatamy, dodajemy płatki chilli i sos z limonki, a następnie oliwę. Odstawiamy na parę minut.
Na talerzu układamy na przemian ser, mięso, warzywa. Wszystko polewamy dressingiem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz