kanapka z chorizo i cukinią |
100 g mozzarelli
2 duże plasterki chorizo
1/4 małej cukini
2 łyżeczki majonezu lub jogurtu greckiego
1/4 łyżeczki soku z cytryny
1/4 łyżeczki świeżego chilli
sól i pieprz do smaku
- na dobry początek musimy upiec chleb na grillu lub patelni grillowej, z każdej strony tak długo, aż złapie ładny kolor i stanie się chrupiący
- tymczasem możemy przygotować sos, do miseczki wkładamy majonez lub jogurt grecki, dodajemy chilli, sok z cytryny i sól, wszystko razem mieszamy tak długo, aż smaki się połączą
- cukinię kroimy na cieniutkie plasterki, grubości około 1 milimetra i obsmażamy po 20 sekund z każdej strony
- spodnią kromkę smarujemy łyżką majonezu (jogurtu) z chilli i układamy na niej usmażoną cukinię
- następnie kładziemy na kanapce chorizo, a na niej mozzarellę pokrojoną w plastry
- na koniec jeszcze jedna warstwa cukinii i majonezu (jogurtu) z chilli
- wszystko przykrywamy drugą kromką, kroimy na pół
Smacznego:)
kanapka z chorizo i cukinią |
kanapka z chorizo i cukinią |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz