Sos pomidorowy z cieciorką |
1 puszka cieciorki
1 cebula
2 ząbki czosnku
szczypta suszonej bazylii
kilka listków świeżej bazylii
sól
pieprz kolorowy
- cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię, smażymy do momentu, kiedy się zeszkli
- do zeszklonej cebuli dodajemy czosnek, sól i suszoną bazylię, smażymy 2-3 minuty i wlewamy pomidory z puszki, puszkę po pomidorach napełniamy do połowy wodą i również wlewamy na patelnię
- pomidory dusimy na patelni do momentu odparowania wody
- pod koniec wrzucamy cieciorkę i świeżą bazylię, podgrzewamy jeszcze 1-2 minuty
- na koniec próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku
Smacznego:)
Sos pomidorowy z cieciorką |
Sos pomidorowy z cieciorką |
po prostu pycha :-D
OdpowiedzUsuń