40 g otrębów owsianych
40 g otrębów przennych
1 jajko
100 ml jogurtu naturalnego
100 g chudego sera białego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka cukru lub szczypta słodziku
1/2 szklanki mleka
- w jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki
- w drugiej jajko roztrzepujemy z jogurtem i dodajemy do suchych składników
- wszystko mieszamy na jednolitą masę, powoli dodajemy mleko, aż ciasto osiągnie konsystencję gęstej śmietany
- na koniec kruszymy do środka chudy twaróg, ważne aby nie był zbyt rozmiękczony, aby w cieście zostały grudki twarogu
- smażymy na teflonowej patelni, na wolnym ogniu, na złoty kolor
- podajemy z dżemem, twarożkiem lub świeżymi owocami i jogurtem naturalnym
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz