Nic bardziej oczywistego, niż fakt, że sos tatarski jest tak pyszny. Skoro do jajek (z których zrobiony jest majonez) dodajemy jajka (gotowane na twardo i szatkowane) i układamy na świeżo gotowanych jajkach. No dobrze można i na pasztecie i na pieczonej szynce i na łososiu i na frytkach nawet można. Więc jak tu żyć bez sosu tatarskiego.
Sos tatarski |
100 ml majonezu
4 ogórki konserwowe
garść pieczarek konserwowych
3 jajka ugotowane na twardo
sól
pieprz (świeżo mielony)
opcjonalnie:
koperek
szczypiorek
konserwowa cebulka
1 łyżeczka musztardy
chilli
- Ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę.
- Pieczarki siekamy na drobno.
- Jajka obieramy i kroimy w kostkę.
- Wszystko dodajemy do majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem oraz łyżeczką musztardy. Posypujemy świeżymi ziołami.
Smacznego:)
Sos tatarski |
Sos tatarski |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz