Coleslaw na maślanych tostach |
300 g filetów z udek kurczaka
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
1 suszone chilli
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
sałatka
300 g gotowanych filetów z udek kurczaka
pęczek natki pietruszki
500 g białej kapusty
2 marchewki
domowy majonez z chilli
(tutaj przepis)
1 łyżeczka soli
tosty
- kilka kromek ulubionego chleba
- 2 łyżki masła solonego morską solą
- 1 łyżka oleju
- kurczaka z przyprawami zalewamy zimną wodą i gotujemy na małym ogniu do miękkości
- odcedzamy i zostawiamy do wystygnięcia
- po wystygnięciu kroimy w średniej wielkości kostkę
- kapustę szatkujemy drobno i zasypujemy solą, ugniatamy i odstawiamy na około 1 godzinę
- w tym czasie ścieramy marchewkę na grubych oczkach
- siekamy natkę pietruszki
- przygotowujemy majonez
- kiedy kapusta zmięknie, odlewamy z niej wodę, dodajemy marchewkę, kurczaka, pietruszkę i majonez z chilli (przepis), wszystko dokładnie mieszamy
- na patelnię wlewamy olej i kładziemy masło, na rozgrzany tłuszcz układamy kromki chleba i rumienimy z obu stron, zdejmujemy z patelni
- na zrumienionych tostach układamy sałatkę
Smacznego:)
Coleslaw na maślanych tostach |
jestem pod wrażeniem zdjęć, jak ja zazdroszczę talentu do tego... :( Sama potrawa w sam raz dla mnie, mało kcal musi mieć i wygląda zachęcająco. :)
OdpowiedzUsuń