czwartek, 4 kwietnia 2013

Diabelska fasolka

Słodka fasolka, czerwona i biała, aromatyczna cebula, czosnek oraz karkówka. Wszystko w sosie pomidorowym z morzem chilli. Diabelsko ostre i piekielnie dobre. Dla tych, którzy nie boją się ognia:)
Diabelska fasolka



1 puszka białej fasoli

2 puszki czerwonej fasoli
500 g karkówki
1 duża cebula
1 por
2 ząbki czosnku
sól
majeranek
płatki chilli
2 świeże chilli
350 g koncentratu pomidorowego










- Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę 2x2 cm.
- Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojoną karkówkę. Doprawiamy solą, majerankiem i łyżeczką płatków chilli. Smażymy, aż mięso się zrumieni.
- Cebulę kroimy w kostkę, por na półtalarki, czosnek przeciskamy przez prasę, a świeże chilli kroimy drobno - wszystko dodajemy do mięsa wraz z łyżką solonego masła. Dusimy około 10 minut, aż cebula i por zmiękną.
- Warzywa z mięsem przekładamy do garnka, dodajemy odcedzoną fasolkę i przecier pomidorowy. Wszystko zalewamy 1 litrem wody i zostawiamy na ogniu przez jedną godzinę.
- Całość na końcu doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Smacznego:)

Diabelska fasolka

Diabelska fasolka

1 komentarz: