środa, 19 czerwca 2013

Koktajl truskawkowo kokosowy

W okresie truskawkowym koktajle mleczne rzecz święta! Tym razem koktajl na bazie truskawek i mleka kokosowego, słodzony brązowym cukrem. Sama rozkosz. 

Koktajl truskawkowo kokosowy







220 ml mleka kokosowego
200 g truskawek
50 ml mleka krowiego
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka cukru brązowego












- Truskawki dokładnie płuczemy i obieramy z szypułek. Wsypujemy do wysokiego naczynia. Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na gładką masę. W razie konieczności można dodać więcej mleka, aby koktajl był mniej gęsty.  Dla dekoracji można dodać pokrojone w cząstki truskawki i posypać wiórkami kokosowymi.

Smacznego:)

Koktajl truskawkowo kokosowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz