środa, 25 września 2013

Jesień brązem stoi czyli kasza gryczana ze świeżymi grzybami

Sycąca kasza gryczana i aromatyczne świeże grzyby podawane z czosnkiem, rozmarynek i świeżym pieprzem. 

kasza gryczana ze świeżymi grzybami





200 g kaszy gryczanej
500 g świeżych grzybów (podgrzybków, prawdziwków)
1 gałązka rozmarynu
3 ząbki czosnku
sól
świeży pieprz
opcjonalnie zielone chilli











- Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.
- Grzyby oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Smażymy na oleju doprawiając na początek solą i pieprzem. Kiedy grzyby zmiękną dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, rozmaryn i chilli. Całość można podlać odrobiną wody lub bulionu. Dusimy jeszcze przez kilka minut. Wyciągamy rozmaryn, a na patelnię dokładamy ugotowaną kaszę gryczaną. Podajemy na ciepło posypane zieloną pietruszką.

Smacznego:)

kasza gryczana ze świeżymi grzybami

kasza gryczana ze świeżymi grzybami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz