Kurczak w jabłkach i imbirze |
2 kg pałek z kurczaka
1/2 kg jabłek
świeży imbir
1 łyżka majeranku
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu świeżego
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
- Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Posypujemy suchymi przyprawami.
- Jabłka myjemy obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dokładamy do blachy z kurczakiem.
- Czosnek kroimy w paseczki, imbir ścieramy na tarce i dokładamy do mięsa i jabłek. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Całość pieczemy w temp 180 C, bez termoobiegu, przez około 2 godziny.
Smacznego:)
Kurczak w jabłkach i imbirze |
Kurczak w jabłkach i imbirze |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz