środa, 25 września 2013

Kurczak w jabłkach i imbirze

Jesienny kurczak, soczysty i delikatny, pełen aromatu i smaków idealnych na jesienne popołudnie.


Kurczak w jabłkach i imbirze




2 kg pałek z kurczaka
1/2 kg jabłek
świeży imbir
1 łyżka majeranku
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu świeżego
3 ziela angielskie
2 liście laurowe










- Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Posypujemy suchymi przyprawami. 
- Jabłka myjemy obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dokładamy do blachy z kurczakiem.
- Czosnek kroimy w paseczki, imbir ścieramy na tarce i dokładamy do mięsa i jabłek. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Całość pieczemy w temp 180 C, bez termoobiegu, przez około 2 godziny.


Smacznego:)

Kurczak w jabłkach i imbirze

Kurczak w jabłkach i imbirze


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz