środa, 16 kwietnia 2014

Naleśniki z liśćmi rzodkiewki

Tak, liście rzodkiewki są jadalne i ponoć nawet bardzo zdrowe. Ja lubię  w nich lekko kwaskowy smak i kolor jaki nadają moim naleśnikom. Zdecydowanie polecam używanie rzodkiewek ze sprawdzonego źródła. Nasączone chemią nowalijki nie będą dobre, ich chemiczny posmak może zepsuć końcowy efekt. Przygotowanie tych naleśników jest bajecznie proste, a efekt fenomenalny.


Naleśniki z liśćmi rzodkiewki







garść liści rzodkiewki
1/2 szkl mleka
1 szkl mąki
1 jajko
sól












- Do blendera wkładamy opłukane liście rzodkiewek i rozdrabniamy je na papkę. Dokładamy mąkę, mleko i jajko. Doprawiamy solą i wyrabiamy gładkie ciasto. Smażymy na średnim ogniu.


Smacznego:)


Naleśniki z liśćmi rzodkiewki

Naleśniki z liśćmi rzodkiewki

1 komentarz: