piątek, 8 sierpnia 2014

Gorąca kanapka z limonkowym kurczakiem, mozzarellą i świżą bazylią

Pyszna propozycja na lunch, brunch, kolację z przyjaciółmi czy drugie śniadanie do pracy. Limonkowy kurczak jest bardzo orzeźwiający, ciągnąca mozzarella sprawia dużo radości, a świeże zioła czynią z niej wyjątkowo letnią. 


Gorąca kanapka z limonkowym kurczakiem, mozzarellą i świeżą bazylią





1 średnia ciabatta
150 g piersi z kurczaka
1/2 limonki
sól
czarny pieprz
świeża bazylia
mozzarella
oliwa z oliwek












- Ciabattę kroimy na pół i z każdej strony smarujemy oliwą z oliwek.
- Kurczaka kroimy w cieniutkie płatki, doprawiamy solą, pieprzem i skórką z limonki. Pozostawiamy na 15 minut. Następnie obsmażamy go delikatnie z każdej strony.
- Na kanapce układamy usmażonego kurczaka, mozzarellę i świeżą bazylię. Zamykamy ją drugą częścią i smażymy lub grillujemy na chrupko.

Smacznego:)

Gorąca kanapka z limonkowym kurczakiem, mozzarellą i świeżą bazylią

Gorąca kanapka z limonkowym kurczakiem, mozzarellą i świeżą bazylią

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz