Pyszna propozycja na lunch, brunch, kolację z przyjaciółmi czy drugie śniadanie do pracy. Limonkowy kurczak jest bardzo orzeźwiający, ciągnąca mozzarella sprawia dużo radości, a świeże zioła czynią z niej wyjątkowo letnią.
Gorąca kanapka z limonkowym kurczakiem, mozzarellą i świeżą bazylią |
1 średnia ciabatta
150 g piersi z kurczaka
1/2 limonki
sól
czarny pieprz
świeża bazylia
mozzarella
oliwa z oliwek
- Ciabattę kroimy na pół i z każdej strony smarujemy oliwą z oliwek.
- Kurczaka kroimy w cieniutkie płatki, doprawiamy solą, pieprzem i skórką z limonki. Pozostawiamy na 15 minut. Następnie obsmażamy go delikatnie z każdej strony.
- Na kanapce układamy usmażonego kurczaka, mozzarellę i świeżą bazylię. Zamykamy ją drugą częścią i smażymy lub grillujemy na chrupko.
Smacznego:)
Gorąca kanapka z limonkowym kurczakiem, mozzarellą i świeżą bazylią |
Gorąca kanapka z limonkowym kurczakiem, mozzarellą i świeżą bazylią |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz