Podstawowy przepis na pączki znajdziecie w tej zakładce: pączki
Tutaj pokażę wam, co można zrobić, aby zwykłe pączki stały się niezwykłe.
Nadzienie:
Dżem jagodowy
Polewa:
2 tabliczki czekolady
20 g masła
30 ml mleka
Pączki smażymy jak w przepisie podstawowym, gdy odrobinę ostygną szprycą nadziewamy je dżemem jagodowy.
Na kąpieli wodnej (do garnka wlewamy trochę wody, na garnek stawiamy miskę tak aby nie dotykała wody i ustawiamy na gazie) roztapiamy czekoladę, pod koniec topienia dolewamy mleko i intensywnie mieszamy, na sam koniec dodajemy masło i jeszcze raz mieszamy, aż wszystko połączy się na gładką masę.
Upieczone i nadziane pączki oblewamy polewą, zostawiamy do wystygnięcia.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz